Aanvragen SLIM-regeling mogelijk vanaf 1 juni 2022

25 mei 2022

De Stimuleringsregeling voor leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen en voor grootbedrijven in de landbouw-, horeca- of recreatiesector (SLIM) gaat van 1 juni tot 29 juli open voor samenwerkingsaanvragen. Doel van de SLIM-regeling is om via een subsidiebijdrage initiatieven te ondersteunen gericht op het stimuleren van leren en ontwikkelen van werknemers (en potentiële werknemers).

Meer informatie?

Wilt u meer weten over deze subsidies? Neem contact met ons op.

Voorwaarden en aanvraagproces SLIM

 Voorwaarden die worden gesteld aan een aanvraag zijn onder andere dat er sprake moet zijn van een samenwerking tussen tenminste twee mkb-ondernemingen en/of grootbedrijf in de landbouw-, horeca- of recreatiesector. Het project moet minimaal 210.000 euro aan projectkosten bedragen en de subsidie bedraagt 60% van deze kosten. Indien minder dan 60% van de toegezegde subsidie wordt gerealiseerd wordt het subsidiebedrag op nul gesteld. Er moet verplicht een begroting, activiteitenplan, samenwerkingsovereenkomst en de-minimisverklaring worden bijgevoegd. Volledige aanvragen worden op volgorde van binnenkomst in behandeling genomen. Het ministerie verwacht ca. 18 weken nodig te hebben voor de beoordeling.

De SLIM-regeling voor samenwerkingsverbanden kent dus nogal wat vereisten. Het is dan ook zaak vooraf goed in te schatten in hoeverre de regeling voor u aantrekkelijk is. Indien gewenst kunnen wij u ondersteunen bij een haalbaarheidscheck en een eventuele aanvraag voor de SLIM-regeling.

Zie ook: https://www.uitvoeringvanbeleidszw.nl/actueel/nieuws/2022/05/18/slim-regeling-voor-samenwerkingsverbanden-en-grootbedrijf-gewijzigd

Energie en Klimaatinnovaties

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom subsidieregelingen? Schrijf u dan nu in voor onze nieuwsbrief.