Balance subsidies

Blogs en nieuws

pexels-photo-440731

De plussen en minnen van de SDE++

De SDE+, de belangrijkste Nederlandse regeling als het gaat om duurzame energieopwekking, gaat fundamenteel veranderen. Vanaf 2020 heet deze regeling SDE++ en heeft deze nieuwe kenmerken. Voordelige kenmerken voor sommigen, nadelige consequenties voor anderen. Waarom?

pexels-photo-113885

Het nieuwe EU-kaderprogramma voor onderzoek en innovatie 2021-2027

De Europese Commissie heeft op 20 maart 2019 een voorlopig voorstel gepubliceerd voor het nieuwe kaderprogramma met een budget van zeker €100 miljard. Horizon Europe zal Horizon 2020 opvolgen, maar wordt vernieuwender en ambitieuzer.

cellular-education-classroom-159844

Nog 3 jaar Praktijkleren

Gelukkig is er in december bepaald dat ook voor de komende drie school/studie jaren budget zal vrij komen en er weer aanvragen kunnen worden ingediend. Op basis van de regeling kunnen werkgevers een bijdrage aanvragen voor de kosten van begeleiding van leerlingen/studenten bij opleidingen van verschillende niveaus (van vmbo tot universitair).

solar-solar-cells-photovoltaic-environmentally-friendly-159243

EIA in vijf stappen

De Energie investeringsaftrek is een fiscale regeling die het mogelijk maakt om 45% van de duurzame investering af te trekken van de fiscale winst. Dat is erg interessant als u vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting betaalt. Hoe zit de EIA in elkaar en welke stappen moeten er genomen worden?

WBSO is belangrijk want dan krijg je geld

Vind de balans in uw WBSO-aanvraag

Vragenbrief over uw WBSO-aanvraag ontvangen? Zeer grote kans dat het aan één van de twee volgende beoordelingspunten ligt.

Prachtig uiticht maar levert het ook wat op?

Versnelde Klimaatinvesteringen Industrie, gratis geld voor de industrie?

Zoals ongetwijfeld alom bekend heeft de staat de Urgenda-zaak verloren, maar wat betekent dat? Het gevolg hiervan is dat Nederland verplicht is om in 2020 een broeikasgasreductie van 25% te realiseren ten opzichte van 1990.

Horizon 2020

3 Tips voor een succesvolle SME-aanvraag

In minder dan 6 weken gaat de nieuwste indieningsronde van het Europese SME fase 2 instrument weer open. Ook dit najaar wagen honderden Europese startups zich weer in deze competitie, waarvan slechts een enkeling ook zal worden beloond met subsidie.

Chips en IT

3 Verboden woorden voor WBSO-IT

Als uw WBSO-aanvraag wordt beoordeeld maakt de adviseur van RVO een inschatting over het “innovativiteitsgehalte” van de projecten waarvoor u WBSO aanvraagt. De bewoordingen van uw aanvraag en de toon die daaruit spreekt zetten daarvoor de tendens.

Zonnepanelen2

Laatste kans voor SDE+

Op dinsdag 29 oktober opent de najaarsronde voor de SDE+ regeling 2019. De openstelling heeft een budget van maar liefst €5 miljard en duurt tot donderdag 14 november 17:00u.

Horizon

Overzicht Horizon Europe

De Europese Commissie heeft op 20 maart 2019 een voorlopig voorstel gepubliceerd voor het nieuwe kaderprogramma met een budget van zeker €100 miljard. Horizon Europe zal Horizon 2020 opvolgen, maar wordt vernieuwender en ambitieuzer.