De regeling Risico's dekken voor aardwarmte (RDAARD23) vanaf 1 mei open

 26 april 2023

De regeling Risico’s dekken voor aardwarmte zal vanaf 1 mei 2023 opengesteld worden voor aanvragen. De regeling heeft tot doel de winning van aardwarmte in Nederland te stimuleren en richt zich op het afdekken van het geologisch risico dat gepaard gaat met het boren van putten voor de winning van aardwarmte. De regeling is bedoeld voor Nederlandse partijen die betrokken zijn bij aardwarmteprojecten of diep aardwarmteprojecten.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over deze subsidie? Neem contact met ons op.

Typen projecten

Een aardwarmteproject wordt gedefinieerd als het mogelijk maken van de winning en toepassing van aardwarmte met een diepte van minimaal 500 meter tot maximaal 3500 meter door middel van het boren van een doublet of half doublet. Een diep aardwarmteproject omvat het mogelijk maken van de winning en toepassing van aardwarmte vanaf een diepte van minimaal 3500 meter door middel van het boren van een doublet of half doublet.

Hoeveel kan het opleveren?

De subsidie kan oplopen tot 85% van de verwachte subsidiabele kosten. De maximale subsidie die beschikbaar is voor aardwarmteprojecten is € 11.050.000, terwijl die voor diep aardwarmteprojecten € 18.700.000 bedraagt. De aanvraagperiode voor beide projecten loopt van 1 mei 2023 tot en met 31 augustus 2023. Het budget voor de regeling bedraagt ​​€ 25,5 miljoen voor aardwarmteprojecten en € 18,7 miljoen voor diep aardwarmteprojecten.

Nieuws subsidieregelingen

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom subsidieregelingen? Schrijf u dan nu in voor onze nieuwsbrief.