Deep Tech Fonds (DTF) voor innovatief MKB

17 maart 2022

Het Deep Tech Fonds is gelanceerd door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) in samenwerking met Invest-NL. Het fonds is opgezet om innovatieve start- en scale-ups te ondersteunen in sectoren zoals fotonica, quantumtechnologie, nanotech en high tech. R&D-trajecten in deze Deep Tech sectoren zijn vaak erg kapitaalintensief en bedrijven hebben moeite met het rondkrijgen van de financiering. Door de relatief lange looptijd en het risicovolle karakter van deze trajecten haken investeerders al snel af.

Met het openstellen van dit fonds hoopt Nederland haar internationale concurrentiepositie in deze Deep Tech sectoren te verstevigen. Het fonds heeft een budget van € 250 miljoen, waarvan € 175 miljoen wordt ingebracht door het ministerie van EZK en € 75 miljoen door Invest NL. Het opereert als co-investeringsfonds en is bij Invest-NL als onafhankelijk onderdeel ondergebracht.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over het Deep Tech Fonds? Neem contact met ons op.

Invest-NL

Invest-NL is een private onderneming met publieke middelen. Het heeft als doel om innovatie en duurzaamheid in Nederland te stimuleren door te investeren in projecten die hieraan bijdragen. Investeringen komen in de vorm van participatie (minderheidsbelang) of als (achtergestelde) lening. Maximaal 50% van het risicokapitaal wordt verschaft door Invest-NL en de hoogte van de investering kan variëren van € 5 miljoen tot € 50 miljoen. Dit is de financieringsstructuur van Invest-NL zelf. Wat de structuur gaat zijn voor het DTF is nog niet bekend gemaakt.

Wilt u meer weten over mogelijkheden voor financiering rondom innovatieve en risicovolle R&D trajecten? Neem dan contact met ons op.

Deep Tech

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom subsidieregelingen? Schrijf u dan nu in voor onze nieuwsbrief.