Extra openstelling MIT R&D voor AI

11 februari 2022

Vanuit de Mkb Innovatieregeling Topsectoren (MIT) komt er een extra landelijke openstelling voor MIT R&D-projecten. De openstelling sluit aan op de sleuteltechnologie Kunstmatige Intelligentie en is specifiek bedoeld om mkb-ondernemers te ondersteunen in de ontwikkeling en toepassing van AI. De verwachting is dat aanvragen van eind februari tot eind maart ingediend kunnen worden.

De exacte subsidiebedragen en -percentages moeten nog bekend gemaakt worden. In 2021 was dit minimaal €50.000 en maximaal €350.000 per project, waarvan minimaal €25.000 en maximaal €175.000 per deelnemer. De subsidie bedroeg 35% van de subsidiabele kosten. 

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de Mkb Innovatieregeling Topsectoren? 

Welke projecten komen in aanmerking?

Mkb-ondernemers die in samenwerkingsverband een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van AI door:

  • het inzetten van Machine Learning, waaronder Supervised Learning, Unsupervised Learning en/of Reinforcenment Learning;
  • het ontwikkelen van een aantoonbaar nieuwe oplossing voor één of meerdere toepassingsgebieden van de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC): Energie en Duurzaamheid; Gezondheid en Zorg; Vrede, Recht en Veiligheid; Landbouw en Voeding; Cultuur en Media; Financiële Dienstverlening; Gebouwde Omgeving; Haven en Maritiem; Mobiliteit; Transport en Logistiek; Onderwijs; Publieke Diensten; en de Technische Industrie;
  • het hanteren van een aanpak die oog heeft voor betrouwbare en mensgerichte AI. Betrokkenen bij de AI-toepassing (bijvoorbeeld burgers en/of werknemers) worden zoveel mogelijk betrokken in het maken van keuzes over de ontwikkeling en het gebruik.
MIT R&D

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom subsidieregelingen? Schrijf u dan nu in voor onze nieuwsbrief.