Nieuwe LIFE Clean Energy Transtion Call geopend

16 mei 2023

Het Programma voor het Milieu en Klimaatactie (LIFE) heeft de nieuwe call ‘LIFE Clean Energy Transition’ (LIFE-2023-CET) geopend. Deze call, waarvoor in totaal € 99 miljoen subsidie beschikbaar is, is bedoeld om de overgang naar een energie-efficiënte, hernieuwbare energie gebaseerde, klimaatneutrale en veerkrachtige economie te faciliteren.

 

Meer informatie?

Wilt u meer weten over deze subsidies? Neem contact met ons op.

Dertien deeloproepen zijn opgenomen in de LIFE-2023-CET, waaronder ‘Alleviating household energy poverty and vulnerability in Europe’, ‘Boosting heat pump deployment through alternative models and skilled installers’, ‘BUILD UP Skills – Upskilling and reskilling interventions enabling a decarbonised building stock and energy system integration’, en ‘European Energy Communities Facility’. Deze deeloproepen weerspiegelen de uiteenlopende en innovatieve benaderingen van de EU om de transitie naar schone energie te ondersteunen.

Het LIFE Clean Energy Transition-programma is een voortzetting van de eerdere successen van het Intelligent Energy Europe (2003-2013) en Horizon 2020 Energy Efficiency (2014-2020) programma’s. Met een budget van bijna EUR 1 miljard voor de periode 2021-2027, is het programma gericht op het doorbreken van marktbarrières die de sociaaleconomische transitie naar duurzame energie belemmeren. Met deze nieuwe call versterkt de EU haar toewijding aan een groene toekomst, waarbij zowel de industrie als burgers worden betrokken bij het behalen van de klimaatdoelstellingen.

Aanvragen voor alle deeloproepen kunnen worden ingediend tot en met 16 november 2023.

Energie en Klimaatinnovaties

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom subsidieregelingen? Schrijf u dan nu in voor onze nieuwsbrief.