Nieuws

Lees hier het laatste nieuws op het gebied van subsidies. In onze blogs kunt u meer lezen over de subsidieontwikkelingen op het gebied duurzaamheid, technologie en innovatie. 

Nieuws subsidieregelingen

Verlenging van Subsidieregeling Praktijkleren Gepland na Positieve Evaluatie

Minister Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) heeft plannen aangekondigd om de Subsidieregeling Praktijkleren na 2023 met vijf jaar te verlengen. Dit volgt na de positieve evaluatie van de regeling over de periode 2019-2022. Er is een stijging te zien in het aantal aangevraagde subsidies, vooral vanwege de groeiende bekendheid van de regeling en toenemende interesse van werkgevers in praktijkleerplaatsen.

Lees verder

Nieuwe LIFE Clean Energy Transition Call geopend

Het Programma voor het Milieu en Klimaatactie (LIFE) heeft de nieuwe call ‘LIFE Clean Energy Transition’ (LIFE-2023-CET) geopend. Deze call, waarvoor in totaal € 99 miljoen subsidie beschikbaar is, is bedoeld om de overgang naar een energie-efficiënte, hernieuwbare energie gebaseerde, klimaatneutrale en veerkrachtige economie te faciliteren.

Lees verder

SDE++ openstelling dit jaar uitgesteld tot september 2023

Het ministerie van Klimaat en Energie heeft laten weten dat de openstellingsronde 2023 voor de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++) wordt uitgesteld tot september dit jaar. Dit besluit is genomen omdat het kabinet nog geen goedkeuring heeft ontvangen van de Europese Commissie voor de reservering van budget voor minder rendabele technieken. De nieuwe aanvraagronde van de SDE++ zal worden voorzien van zogenaamde ‘hekjes’ in het budget, om ervoor te zorgen dat subsidieaanvragen met minder rendabele technieken meer kans maken op subsidie.

Lees verder
Nieuws subsidieregelingen

De regeling Risico’s dekken voor aardwarmte (RDAARD23) vanaf 1 mei open

De regeling Risico’s dekken voor aardwarmte zal vanaf 1 mei 2023 opengesteld worden voor aanvragen. De regeling heeft tot doel de winning van aardwarmte in Nederland te stimuleren en richt zich op het afdekken van het geologisch risico dat gepaard gaat met het boren van putten voor de winning van aardwarmte. De regeling is bedoeld voor Nederlandse partijen die betrokken zijn bij aardwarmteprojecten of diep aardwarmteprojecten.

Lees verder

SDE++ 2023: €8 miljard beschikbaar vanaf 6 juni

Afgelopen vrijdag heeft de Minister voor Klimaat en Energie, Rob Jetten, de kamer op de hoogte gebracht over de plannen voor de SDE++ in 2023. In totaal wordt er €8 miljard beschikbaar gemaakt gesteld voor het kosteneffectief realiseren van 55% CO₂-reductie in 2030 ten opzichte van 1990. De regeling is open vanaf 6 juni t/m 6 juli 2023.

Lees verder
Nieuws subsidieregelingen

DHI in 2023 is verruimd

In 2023 blijft de DHI-regeling bestaan en worden de drie modules gehandhaafd. In het kort, gaat het om een subsidie voor Nederlandse ondernemingen gericht op internationale groei in zowel ontwikkelde als opkomende markten.

Lees verder

Nieuwe openstellingen voor Kansen Voor West 3

Nadat eerder dit kalenderjaar het nieuwe programma voor Kansen voor West 3 is gestart is in de tweede helft van november de tweede aanvraagronde geopend. Dit betekent twintig nieuwe openstellingen voor ondernemingen in Utrecht, Zuid-Holland, Noord-Holland en Flevoland. Zowel op stedelijk niveau als op provinciaal niveau zijn er kansen.

Lees verder

AanZET subsidie voor de aanschaf van emissieloze vrachtwagens vanaf april 2023 weer open

Vanaf april 2023 is het weer mogelijk om AanZET subsidie aan te vragen. Deze regeling ondersteunt de aankoop of financial lease van volledig emissieloze (uitstootvrije) vrachtauto’s. Op dit moment bereiden het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en RVO de regeling nog voor. Informatie over het budget en de exacte datum van openstelling, volgt zo snel mogelijk na publicatie in de Staatscourant.

Lees verder

Meer informatie over TEK-subsidie bekend

De regeling Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) krijgt steeds meer vorm. Waar eerder al bekend was dat de subsidie beoogt het energie-intensieve mkb meer tijd te geven een toekomstbestendiger bedrijfsmodel te maken is er deze week meer informatie naar buiten gekomen.

Lees verder
Nieuws subsidieregelingen

Investeringsregeling POP3+ per december open

Vanaf 1 december 2022 t/m 31 januari 2023 kunnen landbouwers gebruik maken van de investeringsregeling POP3+. Het doel is om financiële steun te bieden voor de aanschaf van moderne installaties, machines, opslag- en verwerkingsplaatsen en (digitale) voorzieningen waarmee agrariërs hun bedrijf op een duurzame manier op het gebied van innovatie en modernisering kunnen versterken.

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom subsidieregelingen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang ieder kwartaal een update.