Nieuws

Lees hier het laatste nieuws op het gebied van subsidies. In onze blogs kunt u meer lezen over de subsidieontwikkelingen op het gebied duurzaamheid, technologie en innovatie. 

Nieuws subsidieregelingen

De regeling Risico’s dekken voor aardwarmte (RDAARD23) vanaf 1 mei open

De regeling Risico’s dekken voor aardwarmte zal vanaf 1 mei 2023 opengesteld worden voor aanvragen. De regeling heeft tot doel de winning van aardwarmte in Nederland te stimuleren en richt zich op het afdekken van het geologisch risico dat gepaard gaat met het boren van putten voor de winning van aardwarmte. De regeling is bedoeld voor Nederlandse partijen die betrokken zijn bij aardwarmteprojecten of diep aardwarmteprojecten.

Lees verder

SDE++ 2023: €8 miljard beschikbaar vanaf 6 juni

Afgelopen vrijdag heeft de Minister voor Klimaat en Energie, Rob Jetten, de kamer op de hoogte gebracht over de plannen voor de SDE++ in 2023. In totaal wordt er €8 miljard beschikbaar gemaakt gesteld voor het kosteneffectief realiseren van 55% CO₂-reductie in 2030 ten opzichte van 1990. De regeling is open vanaf 6 juni t/m 6 juli 2023.

Lees verder
Nieuws subsidieregelingen

DHI in 2023 is verruimd

In 2023 blijft de DHI-regeling bestaan en worden de drie modules gehandhaafd. In het kort, gaat het om een subsidie voor Nederlandse ondernemingen gericht op internationale groei in zowel ontwikkelde als opkomende markten.

Lees verder

Nieuwe openstellingen voor Kansen Voor West 3

Nadat eerder dit kalenderjaar het nieuwe programma voor Kansen voor West 3 is gestart is in de tweede helft van november de tweede aanvraagronde geopend. Dit betekent twintig nieuwe openstellingen voor ondernemingen in Utrecht, Zuid-Holland, Noord-Holland en Flevoland. Zowel op stedelijk niveau als op provinciaal niveau zijn er kansen.

Lees verder

AanZET subsidie voor de aanschaf van emissieloze vrachtwagens vanaf april 2023 weer open

Vanaf april 2023 is het weer mogelijk om AanZET subsidie aan te vragen. Deze regeling ondersteunt de aankoop of financial lease van volledig emissieloze (uitstootvrije) vrachtauto’s. Op dit moment bereiden het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en RVO de regeling nog voor. Informatie over het budget en de exacte datum van openstelling, volgt zo snel mogelijk na publicatie in de Staatscourant.

Lees verder

Meer informatie over TEK-subsidie bekend

De regeling Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) krijgt steeds meer vorm. Waar eerder al bekend was dat de subsidie beoogt het energie-intensieve mkb meer tijd te geven een toekomstbestendiger bedrijfsmodel te maken is er deze week meer informatie naar buiten gekomen.

Lees verder
Nieuws subsidieregelingen

Investeringsregeling POP3+ per december open

Vanaf 1 december 2022 t/m 31 januari 2023 kunnen landbouwers gebruik maken van de investeringsregeling POP3+. Het doel is om financiële steun te bieden voor de aanschaf van moderne installaties, machines, opslag- en verwerkingsplaatsen en (digitale) voorzieningen waarmee agrariërs hun bedrijf op een duurzame manier op het gebied van innovatie en modernisering kunnen versterken.

Lees verder
Prinsjesdag subsidies

Prinsjesdag 2022 en subsidies

Gisteren is de nieuwe Rijksbegroting voor 2023 aan de Kamer gepresenteerd. Een belangrijk koffertje met hierin de Miljoenennota en de veranderingen die ons volgend jaar te wachten staan. Mocht je niet alles gelezen hebben dan brengen we je hierbij graag op de hoogte van de wijzigingen wat betreft subsidies.

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom subsidieregelingen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang ieder kwartaal een update.