Nieuws

Lees hier het laatste nieuws op het gebied van subsidies. In onze blogs kunt u meer lezen over de subsidieontwikkelingen op het gebied duurzaamheid, technologie en innovatie. 

Nieuwe openstellingen voor Kansen Voor West 3

Nadat eerder dit kalenderjaar het nieuwe programma voor Kansen voor West 3 is gestart is in de tweede helft van november de tweede aanvraagronde geopend. Dit betekent twintig nieuwe openstellingen voor ondernemingen in Utrecht, Zuid-Holland, Noord-Holland en Flevoland. Zowel op stedelijk niveau als op provinciaal niveau zijn er kansen.

Lees verder

AanZET subsidie voor de aanschaf van emissieloze vrachtwagens vanaf april 2023 weer open

Vanaf april 2023 is het weer mogelijk om AanZET subsidie aan te vragen. Deze regeling ondersteunt de aankoop of financial lease van volledig emissieloze (uitstootvrije) vrachtauto’s. Op dit moment bereiden het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en RVO de regeling nog voor. Informatie over het budget en de exacte datum van openstelling, volgt zo snel mogelijk na publicatie in de Staatscourant.

Lees verder

Meer informatie over TEK-subsidie bekend

De regeling Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) krijgt steeds meer vorm. Waar eerder al bekend was dat de subsidie beoogt het energie-intensieve mkb meer tijd te geven een toekomstbestendiger bedrijfsmodel te maken is er deze week meer informatie naar buiten gekomen.

Lees verder
Nieuws subsidieregelingen

Investeringsregeling POP3+ per december open

Vanaf 1 december 2022 t/m 31 januari 2023 kunnen landbouwers gebruik maken van de investeringsregeling POP3+. Het doel is om financiële steun te bieden voor de aanschaf van moderne installaties, machines, opslag- en verwerkingsplaatsen en (digitale) voorzieningen waarmee agrariërs hun bedrijf op een duurzame manier op het gebied van innovatie en modernisering kunnen versterken.

Lees verder

Prinsjesdag 2022 en subsidies

Gisteren is de nieuwe Rijksbegroting voor 2023 aan de Kamer gepresenteerd. Een belangrijk koffertje met hierin de Miljoenennota en de veranderingen die ons volgend jaar te wachten staan. Mocht je niet alles gelezen hebben dan brengen we je hierbij graag op de hoogte van de wijzigingen wat betreft subsidies.

Lees verder

Voorstel nieuwe bedrijfsmiddelen EIA 2023

Tot uiterlijk 1 september kunnen leveranciers en producenten een voorstel indienen om nieuwe bedrijfsmiddelen toe te voegen op de EIA-lijst voor 2023. Ook kunnen voostellen ingediend worden om bestaande codes aan te passen. In het online formulier komen vragen aan bod over o.a. de technische werking, energiebesparing, investeringskosten, terugverdientijd en toepassingsmogelijkheden.

Lees verder

Nieuwe Openstelling Nationaal Groeifonds

Vanaf 1 januari t/m 3 februari 2023 17:00u opent de derde subsidieronde van het Nationaal Groeifonds voor partijen die investeren in kennisontwikkeling of onderzoek, ontwikkeling en innovatie. Er is in totaal €2 miljard subsidie beschikbaar voor bedrijven, kennis- en onderwijsinstellingen, overheden, maatschappelijke organisaties en andere partijen.

Lees verder

Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) open vanaf 3 oktober

Vanaf 3 oktober wordt de Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) weer opengesteld voor het indienen van nieuwe aanvragen. De regeling is bedoeld om het tempo van verduurzaming van maatschappelijk vastgoed te verhogen door eigenaren van maatschappelijk vastgoed financieel tegemoet te komen bij het uitvoeren van verduurzamingsmaatregelen. De regeling is geopend tot en met 2023 met een beschikbaar budget van €150 miljoen.

Lees verder

SDE++ aanvragen voor 2022 is nu mogelijk

Sinds 28 juni is het weer mogelijk om nieuwe aanvragen in te dienen voor de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE++). Deze productiesubsidie is een instrument van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat om de klimaatdoelen te behalen. Het budget voor 2022 is €13 miljard.

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom subsidieregelingen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang ieder kwartaal een update.