Mekante Diek

Balance heeft voor de aannemers Dura Vermeer, Ploegam en Van Oord de subsidieaanvraag begeleid voor de SSEB Innovatie. Deze aannemers, verenigd in de Combinatie Mekante Diek, hebben door deze subsidieaanvraag gezamenlijk € 1.000.000,- aan subsidie toegekend gekregen.

SSEB subsidie voor experimentele ontwikkeling

Moderne ondernemers hebben een hoge duurzaamheidsambitie. Dat geldt zeker voor de partners in dit project die al meerdere initiatieven hebben ontplooid op dit vlak. En, zeker ook uit het door hen aangeschafte elektrische bouwmaterieel. Dit materieel, besteld vanuit duurzaamheidsperspectief en het oogpunt van beperken stikstofuitstoot, had zich op kleine schaal bewezen, maar kent haken en ogen voor grootschalige inzet. Dura Vermeer, Ploegam en Van Oord besloten wél om direct groot in te zetten: in de komende jaren wordt een stuk van 19 km Waaldijk versterkt met hoofdzakelijk elektrisch bouwmaterieel! De elektriciteit die de machines gebruiken wordt duurzaam en lokaal opgewekt met wind- en zon. Een plan wat wereldwijd haar gelijke niet kent. In totaal worden in dit project 38 elektrische bouw- en graafmachines ingezet. Het grootste elektrisch aangedreven project heeft ook het grootste laadstation ter wereld nodig: Watthub; 39 laadpalen met een maximale snelheid van 350 kW.

Balance heeft de leiding genomen in het schrijven van de aanvraag voor SSEB Innovatie. Het belangrijkste hierin was het uitlijnen van (deels) aanwezige plannen van de verschillende aannemers en dit tot een geheel te vormen in een helder Plan van Aanpak met de daaraan gekoppelde werkpakketten, taken, deliverables en milestones. Daarnaast werden in samenwerking met TNO onderzoeksvragen geformuleerd en deze werden vertaald naar een praktische uitwerking. 

Alle betrokken partners hadden niet alleen het doel om subsidie binnen te halen, maar vooral om als hét voorbeeldproject van Nederland en de wereld bekend te staan. Deze gezamenlijke inzet zorgde voor een heel mooi project wat binnen de organisaties breed gedragen wordt. Dit vertaalde zich ook door naar een mooie beoordeling van RVO. Van alle projecten heeft dit project met afstand de hoogste score behaald!

Ervaringen vanuit het project

Beoordelingscommissie RVO:​

“Dit project is zeer positief ontvangen; heeft de hoogste score behaald van alle aanvragen.”

Huib Scheffer (CFO Ploegam):

“Balance is een fijne en betrokken partner en heeft ons uitstekend geholpen om onze innovatieve plannen te verwoorden en in een plan van aanpak te gieten.”

Wat kunnen wij voor u betekenen?