SDE++ aanvragen voor 2022 nu mogelijk

28 juni 2022

Sinds 28 juni is het weer mogelijk om nieuwe aanvragen in te dienen voor de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE++). Deze productiesubsidie is een belangrijk instrument van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat om de klimaatdoelen te behalen. Het budget voor 2022 is vastgesteld op €13 miljard.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de SDE++?

Hoe werkt het aanvragen van SDE++?

De SDE++ stimuleert CO₂-emissiereductie door de onrendabele top van groene energieproductie te vergoeden. Uw subsidie wordt berekend door verschillende basis- en correctiebedragen. De regeling opent in meerdere fasen en werkt via een bloemveiling model: hoe eerder u aanvraagt, hoe groter de kans is op slagen, maar hoe lager het subsidiebedrag. Hoe later u aanvraagt, hoe hoger het subsidiebedrag, maar hoe minder kans op slagen. 

Balance heeft een handige tool ontwikkeld waarmee bedrijven en overheden gemakkelijk een business case kunnen berekenen voor een aanvraag. De SDE++ is zo opgezet dat de meest kostenefficiënte CO₂ besparerende projecten als eerste subsidie ontvangen. Het bepalen van het juiste moment van indiening, en het juiste aanvraagbedrag is doorslaggevend maar ook ingewikkeld. Door onze jarenlange ervaring met het inschatten van de kansen en risico’s kunnen wij toegevoegde waarde leveren om uw slagingskans te vergroten en uw projectrendement te maximaliseren.

Wilt u uw business case berekenen voor een specifieke SDE++ techniek? Of meer informatie vinden over het aanvraagproces en waar u rekening mee moet houden? Kijk dan op www.sdetool.nl

SDE++ nieuwsbericht 1920x800

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom subsidieregelingen? Schrijf u dan nu in voor onze nieuwsbrief.