SDE++ openstelling dit jaar uitgesteld tot september 2023

 04 mei 2023

Het ministerie van Klimaat en Energie heeft laten weten dat de openstellingsronde 2023 voor de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++) wordt uitgesteld tot september dit jaar. Dit besluit is genomen omdat het kabinet nog geen goedkeuring heeft ontvangen van de Europese Commissie voor de reservering van budget voor minder rendabele technieken. De nieuwe aanvraagronde van de SDE++ zal worden voorzien van zogenaamde ‘hekjes’ in het budget, om ervoor te zorgen dat subsidieaanvragen met minder rendabele technieken meer kans maken op subsidie.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over deze subsidie? Neem contact met ons op.

Deze aanpassing vereist goedkeuring van de Europese Commissie vanwege de staatssteunregels. De ‘hekjes’ zorgen ervoor dat een minimaal bedrag wordt gereserveerd voor technieken die werken met lage-temperatuurwarmte, hoge-temperatuurwarmte en moleculen. Hoewel deze technieken op korte termijn minder kosteneffectief zijn, worden ze op de langere termijn noodzakelijk geacht voor de energietransitie. Door deze aanpassing zullen deze technieken meer kans maken om in aanmerking te komen voor subsidie.

De openstelling van de regeling wordt uitgesteld tot september 2023. Desondanks zal de regeling op korte termijn worden gepubliceerd in de Staatscourant, zodat partijen zich kunnen voorbereiden op een aanvraag. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft aangegeven dat zij de situatie nauwlettend in de gaten houden en op de hoogte zullen blijven van eventuele verdere ontwikkelingen.

Denkt u eraan om SDE++ aan te vragen voor uw project, en bent u benieuwd hoeveel subsidie u kunt aanvragen? Ga dan naar SDEtool.nl.

zon

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom subsidieregelingen? Schrijf u dan nu in voor onze nieuwsbrief.