Verlenging van Subsidieregeling Praktijkleren Gepland na Positieve Evaluatie

31 mei 2023

Positieve Evaluatie

Minister Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) heeft plannen aangekondigd om de Subsidieregeling Praktijkleren na 2023 met vijf jaar te verlengen. Dit volgt na de positieve evaluatie van de regeling over de periode 2019-2022. Er is een stijging te zien in het aantal aangevraagde subsidies, vooral vanwege de groeiende bekendheid van de regeling en toenemende interesse van werkgevers in praktijkleerplaatsen.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over deze subsidie? Neem contact met ons op.

Tevredenheid en Doeltreffendheid

Uit de evaluatie blijkt dat de meeste werkgevers tevreden zijn met de regeling en de manier waarop de aanvragen verlopen. De regeling wordt doelmatig en efficiënt uitgevoerd met relatief lage uitvoeringskosten. Ongeveer een derde van de werkgevers geeft aan dat de subsidie significant heeft bijgedragen om praktijkleerplaatsen aan te bieden.

Doorontwikkeling en Integratie

Over de doorontwikkeling van de regeling hebben de meeste betrokken partijen een positieve waardering uitgesproken. Bijna 99% van de werkgevers is van plan de subsidie opnieuw aan te vragen. Daarnaast is er een geplande integratie van de beroepsonderwijs-wetgeving in Caribisch Nederland met de Wet Educatie en Beroepsonderwijs.

Reflectie en Vervolgstappen

Minister Dijkgraaf benadrukt de waarde die werkgevers hechten aan praktijkleerplaatsen en is voornemens de regeling te verlengen vanaf 1 januari 2024, voor een periode van vijf jaar. Ook wordt onderzocht hoe de regeling kan worden verbeterd binnen de grenzen van het beschikbare budget. De verwachting is dat de nieuwe regeling na de zomer van 2023 gepresenteerd zal worden.

Nieuws subsidieregelingen

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom subsidieregelingen? Schrijf u dan nu in voor onze nieuwsbrief.