Voorstel nieuwe bedrijfsmiddelen EIA 2023

17 augustus 2022

Tot uiterlijk 1 september kunnen leveranciers en producenten een voorstel indienen om nieuwe bedrijfsmiddelen toe te voegen op de EIA-lijst voor 2023. Ook kunnen voostellen ingediend worden om bestaande codes aan te passen. In het online formulier komen vragen aan bod over o.a. de technische werking, energiebesparing, investeringskosten, terugverdientijd en toepassingsmogelijkheden. Het voorstel wordt in behandeling genomen door de RVO.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over EIA? Neem dan contact met ons op.

Wat is de EIA?

De Energie-investeringsaftrek (EIA)  is een fiscale stimuleringsmaatregel voor ondernemingen die investeren in bedrijfsmiddelen die energiebesparend zijn of bijdragen aan energietransitie in Nederland. Na goedkeuring van de melding van een EIA  investering mag een deel van de investeringskosten afgetrokken worden van de fiscale winst. Er hoeft daardoor minder belasting betaald te worden.

Het gaat om bedrijfsmiddelen die nog niet algemeen gangbaar zijn in Nederland. Om de lijst actueel te houden en nieuwe technieken op te kunnen nemen wordt de lijst met bedrijfsmiddelen jaarlijks aangepast. De nieuwe lijst wordt altijd op 1 januari van kracht. 

Wilt u meer weten over dit proces? Of heeft u vragen over de EIA-regeling? Neem dan vrijblijvend contact op met ons

Innovation Fund

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom subsidieregelingen? Schrijf u dan nu in voor onze nieuwsbrief.