Aanzienlijke stijging van investeringen in EIA items in 2022

14 augustus 2023

In 2022 hebben Nederlandse bedrijven een indrukwekkende € 3,5 miljard geïnvesteerd in energie-efficiënte technieken en duurzame energie, mede gestimuleerd door de fiscale voordelen van de Energie-investeringsaftrek (EIA)-regeling. Deze prestatie vertegenwoordigt een stijging van 61% ten opzichte van 2021, waarbij bijna 18.000 ondernemers uit diverse sectoren een bijdrage hebben geleverd aan deze aanzienlijke investeringsstijging.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over EIA? Neem dan contact met ons op.

De investeringen hebben geresulteerd in een substantiële vermindering van de CO2-uitstoot, van 1074 kiloton CO2 in 2021 naar 1753 kiloton CO2 in 2022, een afname van 63%. Daarnaast leverden de investeringen een energiebesparing op die vergelijkbaar is met het jaarlijkse energieverbruik van ongeveer 539.000 huishoudens.

De grootste investeringen gingen naar het energiezuiniger maken van bestaande bedrijfsprocessen, de installatie van zonnepanelen en systemen voor het benutten van afvalwarmte. Deze initiatieven ondersteunen de duurzame transitie van onze economie en dragen bij aan de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen.

Innovation Fund

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom subsidieregelingen? Schrijf u dan nu in voor onze nieuwsbrief.