Nieuwe versie van sdetool.nl gelanceerd: inzicht in SDE++ subsidie voor 2023

3 augustus 2023

De nieuwste versie van sdetool.nl is nu live, met bijgewerkte bedragen voor 2023 en directe toegang tot informatie over hoeveel SDE++ subsidie beschikbaar is voor een project. De aanvraagperiode voor de SDE++ loopt van 5 september tot en met 5 oktober 2023.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over SDE++? Neem contact met ons op.

SDE++ staat voor Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie en is een Nederlandse subsidie die wordt verstrekt door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Met een budget van € 8 miljard voor 2023, is het een belangrijk instrument om de klimaatdoelen van Nederland te bereiken.

De vernieuwde website biedt gebruikers de mogelijkheid om uit te rekenen hoeveel subsidie er beschikbaar is voor elk van de 163 subcategorieën, waaronder hernieuwbare elektriciteit, hernieuwbaar gas, hernieuwbare warmte, CO2-arme warmte en CO2-arme productie.

De overheid heeft als doel de uitstoot van broeikasgassen in Nederland in 2030 te verminderen met ten minste 55% ten opzichte van 1990. De SDE++ draagt hieraan bij door bedrijven en non-profitorganisaties te stimuleren om grootschalig hernieuwbare energie op te wekken en de uitstoot van CO2 te verminderen.

Geïnteresseerden worden aangemoedigd om tijdig te beginnen met het voorbereiden van een aanvraag, gezien de beperkte aanvraagperiode. Meer informatie en de mogelijkheid om de potentiële subsidie te berekenen, zijn beschikbaar op www.sdetool.nl.

Kansen voor West 1920x800

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom subsidieregelingen? Schrijf u dan nu in voor onze nieuwsbrief.