WBSO controle RVO, wat nu?

Heeft u een aankondiging van een WBSO controle ontvangen van RVO? Geen paniek! Tijd om u goed voor te bereiden en uw WBSO-administratie goed op orde te hebben. Om hier succesvol doorheen te komen is het belangrijk te letten op de volgende zaken:

  • Uw projectadministratie
  • De urenadministratie
  • De juistheid van het aantal gerealiseerde uren
  • De kosten en uitgaven
  • Het vastgestelde uurloon

Allereerst is het belangrijk dat uw projectadministratie duidelijk en overzichtelijk is. Per project dient uw administratie aan te tonen wat de aard, de inhoud en de voortgang van de werkzaamheden zijn. Verplaats uzelf in de schoenen van de controleur en ga dit na. Vul eventuele gaten in uw administratie tijdig aan en bereid u voor op moeilijke vragen tijdens de controle.

Daarnaast is het cruciaal om uw urenadministratie ook goed op orde te hebben. Zorg ervoor dat alle WBSO uren per project, per dag en per medewerker netjes bijgehouden zijn. Let er ook op dat de uren in lijn zijn met wat u doorgegeven heeft aan RVO.

Indien u gekozen heeft voor werkelijke kosten en uitgaven is het belangrijk om hiervoor uw administratie ook op orde te hebben. Zorg ervoor dat alle kosten en uitgaven per project inzichtelijk zijn. Denk hierbij aan facturen, betaalbewijzen, contracten, opdrachtverstrekkingen etc.

Heeft u twee jaar geleden ook al gebruik gemaakt van de WBSO? Zorg dat u alle BSN-nummers van uw werknemers bij de hand hebt. Hiermee controleert RVO of het vastgestelde uurloon correct is.

Heeft u hulp nodig bij een WBSO controle? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. Bij Balance denken we graag met u mee.  

Icoon persoonlijk advies

Persoonlijk advies?

Icoon persoonlijk advies