Blogs

Lees hier meer over de subsidieontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, technologie en innovatie. In onze nieuwsberichten vindt u het laatste nieuws op het gebied van subsidies. 

Duurzaamheid

Laatste kans voor SDE+

De SDE+ regeling is in het leven geroepen om de productie van groene energie te stimuleren, en sinds 2011 vormt het de belangrijkste regeling van Nederland wat betreft hernieuwbare energie. In onderstaand tabel zijn drie bedragen zichtbaar: het basisbedrag, het correctiebedrag, en de basiselektriciteitsprijs, ook wel basisprijs genoemd.

Lees verder
Innovatie

3 Verboden woorden voor WBSO-IT

Als uw WBSO-aanvraag wordt beoordeeld maakt de adviseur van RVO een inschatting over het “innovativiteitsgehalte” van de projecten waarvoor u WBSO aanvraagt. De bewoordingen van uw aanvraag en de toon die daaruit spreekt zetten daarvoor de tendens.

Lees verder
Internationale groei

Overzicht Horizon Europe

De Europese Commissie heeft op 20 maart 2019 een voorlopig voorstel gepubliceerd voor het nieuwe kaderprogramma met een budget van zeker €100 miljard. Horizon Europe zal Horizon 2020 opvolgen, maar wordt vernieuwender en ambitieuzer. Twintig procent van onderzoek en innovatie wereldwijd is uit Europa afkomstig, alsmede een derde van alle hoogstaande academische publicaties.

Lees verder